Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης μετά από μια γόνιμη και επιτυχημένη συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έφτασε στην ελληνική έκδοση μιας επιστημονικής Αναφοράς (σε μορφή συγγράμματος)  με τίτλο : «Διεθνείς προοπτικές για την Κάκωση Νωτιαίου Μυελού», (International Perspectives on Spinal Cord Injury, WHO 2013), η οποία είναι μια συνέχεια της προσπάθειας προώθησης θεμάτων αναπηρίας με το σύγγραμμα που προηγήθηκε το 2011, “World Report on Disability”, WHO 2011.

Περισσότερα... →

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Η νόσος Πάρκινσον είναι μια εκφυλιστική βλάβη του ΚΝΣ και εμπίπτει στα χρόνια νοσήματα με εξελικτικό χαρακτήρα. Κατά την διάρκεια της πάθησης τα πρώτα συμπτώματα αφορούν στην κίνηση και εκδηλώνονται με τρόμο ή ακαμψία, με βραδυκινησία, απώλεια ελέγχου της  ισορροπίας και δυσκολία στην βάδιση. Η ελαττωμένη ταχύτητα της κίνησης με δυσκολία συντονισμού, καθιστά το άτομο με Πάρκινσον ανεπαρκή στην εκτέλεση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής και στην αυτόνομη διαβίωσή του. Κατά το προχώρημα της πάθησης προστίθενται διαταραχές στον λόγο και στην κατάποση και πολλές φορές η εκφυλιστική αυτή διαδικασία οδηγεί σε προβλήματα γνωσιακά και συμπεριφοράς , ενώ στοιχεία άνοιας εμφανίζονται στα προχωρημένα στάδια της πάθησης.

Περισσότερα... →

 

Η τρίτη και τελευταία ενότητα του θεματικού κύκλου "Συνδυασμένα κρουστικά κύματα στην αποκατάσταση παθήσεων του μυοσκελετικού, με υπερηχογραφική καθοδήγηση"  θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ασκληπιείου Βούλας, στις 17 Οκτωβρίου 2015. Η επιστημονική εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΕΦΙΑπ και έχει λάβει 6 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από τον ΠΙΣ.

 

Η ΕΕΦΙΑπ θα διοργανώσει σεμινάριο Prolotherapy για το άνω άκρο, σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία Plolotherapy (SIPRO). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 29 & 30 Μαΐου 2015. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με διάρκεια 2 ημέρες. Εκπαιδευτές θα είναι οι S. Cavallino & A. Picozzi, βοηθοί εκπαιδευτές S. Lanza, Σ. Δημητρακόπουλος, Λ. Βακιρτζιαν, Α. Παπανικολάου, Σ. Ατσοπάρδης. Το κόστος συμμετοχής είναι 420 ευρώ.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ. Λόγω της φύσης του σεμιναρίου, ο αριθμός συμμετεχόντων είναι πολύ περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εντός των επόμενων ημερών οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν από το συνεδριακό τμήμα της Goldair να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους καταβάλλοντας το κόστος συμμετοχής.

Attachments:
Download this file (Prolo GR MAY 2015 FINAL.pdf)Τελικό πρόγραμμα[ ]666 kB

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(+30) 210.8251677

Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης
Τ.Θ. 13670 Αθήνα,
Αττική 103 10 Greece

 

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρμα Σύνδεσης