Ευχές τμήματος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με τη δική σας συμμετοχή και στήριξη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, μέλους της Διεθνούς Εταιρείας Νωτιαίου Μυελού (ISCoS), που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, στις 24-25 Νοεμβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο παρακολούθησαν 214 συμμετέχοντες: 78 ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων που ασχολούνται με τις κακώσεις νωτιαίου μυελού, 37 νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές, 99 φοιτητές και άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού.

Παρουσιάστηκαν 10 Ελεύθερες Ανακοινώσεις, 17 Αναρτημένες Ανακοινώσεις και 44 Κεντρικές Εισηγήσεις. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων υπήρξαν ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των Ελλήνων και των ξένων προσκεκλημένων γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η συνεχής μετάφραση.

Στο ακόλουθο link: http://www.premium-events.gr/images/portfolio/item/2017/Myelos%20Abstarct%20Book.pdf
θα βρείτε τον πλήρη τόμο περιλήψεων.

Η αποκατάσταση ατόμων που έχουν υποστεί βλάβη στον νωτιαίο μυελό απαιτεί εξειδικευμένες και σωστά οργανωμένες υπηρεσίες υγείας. Ευχή όλων είναι, οι εργασίες αυτού του συνεδρίου αλλά και όλων των εκδηλώσεων του Τμήματος, να αποτελούν αφορμή για πιο αποδοτικές συνεργασίες με όλους τους επαγγελματίες υγείας, και να προωθούν σύγχρονες πολιτικές στο χώρο της υγείας για τα άτομα με παραπληγία και τετραπληγία.

Τα οικονομικά του συνεδρίου είχαν θετικό πρόσημο και ελπίζουμε αυτό να συμβάλει στην πραγματοποίηση των δράσεων του Τμήματος όπως αυτές έχουν ήδη σχεδιαστεί και θα διαμορφωθούν στο άμεσο μέλλον. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλε ουσιαστικά και το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του ΠΑΣΠΑ με συμφωνίες μηδενικού κόστους για πάγια έξοδα του συνεδρίου όπως η δωρεάν παραχώρηση του συνεδριακού χώρου, δωρεάν κοινωνικές εκδηλώσεις και ξεναγήσεις, κ.α.

Με τις θερμότερές μας ευχές για
Ευτυχισμένα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σας
και
Ένα υπέροχο 2018, γεμάτο υγεία, χαρά και όραμα δημιουργίας

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής
Χ-Α.Ραπίδη
Πρόεδρος του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης
Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της ΕΕΦΙΑπ